Menu

Interview IA|BE 125

Interview IA|BE 125

ByIA|BE Dated9 January 2021

verzekeringswereldN11-2020.png

Interview on IA|BE 125 in the magazine Le Monde de l'Assurance / De Verzekeringswereld, N°11 December 2020.

125 jaar IA|BE:
“De actuaris is ook een communicator geworden”

Het Belgisch Instituut van Actuarissen blaast 125 kaarsjes uit. In 2021 volgt de taart. Het beroep van actuaris is in volle evolutie. Een interview met voorzitter Erik Van Camp, ondervoorzitter Fabian de Bilderling en algemeen directeur Frank Dausy.

Als eerste opdracht wil IA|BE de professionele belangen van haar leden en van het beroep van actuaris verdedigen. Zo klinkt de officiële missie van de beroepsorganisatie. Maar IA|BE wil net zo goed een ontmoetingsplaats zijn. Die sociale dimensie is belangrijk. Voor dit najaar stond een 125 jaarfeestje gepland.

Erik Van Camp: “We hadden een plan om op 13 november 2020 een academische zitting te organiseren rond 125 jaar IA|BE, gevolgd door onze tweejaarlijkse Night of the Actuaries. Maar door corona is dat grote feest verdaagd naar najaar 2021.”

> Lees het volledige interview.

Les 125 ans de l’IA|BE:
“L’actuaire est aussi  devenu un communicant”

L’Institut belge des Actuaires souffle ses 125 bougies. Le gâteau suivra en 2021. La profession d’actuaire est en pleine évolution. Interview avec son président Erik Van Camp, son viceprésident Fabian de Bilderling, et son directeur général Frank Dausy.

La vocation première de l’IA|BE est de défendre les intérêts professionnels de ses membres et la profession d’actuaire. Telle est la mission officielle de cette organisation professionnelle. Mais l’IA|BE se veut tout autant un lieu de rencontre. Cette dimension sociale est importante. Des festivités étaient prévues cet automne pour fêter cet anniversaire.

Erik Van Camp: “Nous avions prévu d’organiser ce 13 novembre 2020 une séance académique à l’occasion des 125 ans de l’IA|BE, suivie de notre Night of the Actuaries bisannuelle. Mais à cause du coronavirus, ces festivités ont été reportées à l’automne 2021.”

> Lire l'interview complète.