Menu

BFF: Revue 2020-2

BFF: Revue 2020-2

ByIA|BE Dated15 March 2020

BFF.jpg

In this issue:

De toekomst van verzekeringen overstijgt verzekeringen : strategische inzichten - Jef Van In, CEO AXA Belgium

Al jaren gaat de financiële sector gebukt onder een problematiek die zowel de banken als de verzekeraars tot actie dwingt. De lage renteomgeving, het prudentieel toezicht op de balans en de solvabiliteit, de regelgeving rond consumentenbescherming sinds de bankencrisis van 2007, die onder meer heeft geleid tot een ontstopbare groei van de spaarboekjes, ... stuk voor stuk uitdagingen die er mee voor hebben gezorgd dat verzekeraars hun lineair businessmodel hebben moeten aanpassen.

https://www.financialforum.be/doc/doc/review/2020/bfw-digitaal-editie2-2020-01-artikel-vanin.pdf

Other articles in this revue 2020-2.